Toewijding is de sleutel tot succes

Inzet, enthousiasme en vakmanschap van gemotiveerde medewerkers zijn sterke troeven van IBS

Stages bij IBS

IBS biedt ook graag jong talent de kans om een eerste werkervaring op te doen.

In samenwerking met de onderwijsinstellingen zetten we hun theoretische kennis om in praktijk.

Enkele getuigenissen:

Robbe (Masterstudent industrieel ingenieur KU Leuven)

Dankzij IBS heb ik tijdens mijn stage ervaren hoe het is om mee te werken aan een groot project, in dit geval de bouw van een tankpark. Vanaf het begin van de stage heb je echt het gevoel dat je een deel van het geheel vormt dankzij de aangename sfeer binnen het bedrijf.

Bij de start van mijn stage liep ik meestal mee met de werfleider om de werf te leren kennen, maar vrij snel was het de bedoeling om zelfstandig te werk te gaan en een grote verantwoordelijkheid op te nemen, dit is van IBS zijnde ook een belangrijk uitgangspunt. In het begin is dit wat wennen, maar zo heb ik nu een duidelijk beeld over wat de job daadwerkelijk inhoudt en ik vond het mooi dat je als stagiair de mogelijkheid krijgt om dit te doen.

Je wordt natuurlijk niet aan je lot overgelaten, ik kon altijd terecht bij de werf- en/of projectleiding indien er iets was en ze waren er ook altijd om mij te helpen indien nodig. Niet alleen tijdens de stageperiode zelf, maar nadien ook nog.

Qua omvang en complexiteit zijn zo’n projecten een hele uitdaging en dat maakt het heel interessant. Zo heb ik veel zelf kunnen doen en bijleren en zal deze stage mij altijd bij blijven.
Een echte aanrader om voor IBS te kiezen als stageplaats!i

..

Olivier (Masterstudent industrieel ingenieur)

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplaats was ik op zoek naar een bedrijf waar de werkwijze en mentaliteit mij direct aansprak.

IBS Bouw sprong er bij mij bovenuit door hun jong team, familiale sfeer en persoonlijke aanpak.

Zo kreeg ik bijvoorbeeld de keuze op welke werf ik wou staan en werd er rekening gehouden met de woon-werk afstand. Bovendien werd ik als stagiair ook op interne aangelegenheden zoals een stuurgroep of bedrijfsetentje uitgenodigd wat mij de kans gaf mijn (tijdelijke) collega’s wat beter te leren kennen.

Vanaf mijn eerste stagedag werd mijn goed gevoel bij IBS bevestigd. Ik kwam terecht op een interessant project en in een team van gemotiveerde werf- en projectleiders die mij meteen een divers takenpakket gaven. Ik kreeg tevens de nodige verantwoordelijkheid waardoor ik zeer snel de activiteiten op de werf leerde kennen.

Tijdens de stage werd ook duidelijk dat een goede work-life balance belangrijk is bij IBS. Dit zorgde ervoor dat ik elke dag vol energie van start kon gaan wat resulteerde in een grotere efficiëntie op de werf.

Ik kan dan ook stellen dat ik een zeer goed gevoel aan mijn stage heb overgehouden. Ik heb nu een duidelijk zicht op het takenpakket van zowel de werf- alsook de projectleider. Dit alles heeft mij alleen nog maar meer gemotiveerd om mijn studies met succes af te ronden

.


Sam (Master Bouwkunde KU Leuven):

Het leuke aan stage is het feit dat je eindelijk kan ervaren hoe je werkleven er kan uitzien.
Het was voor mij een ware openbaring om na die jaren op school, nu in het echte leven te staan.
Bij IBS had ik een perfecte eerste ontmoeting met de “echte werkwereld”.
Ik heb zowel op de werf gestaan als bij de calculatie/administratie. Toegegeven: ik vond de twee weken op de werf leuker dan op het bureau. Toch heb ik geen spijt dat ik beide heb gedaan. Zo ontdekte ik meteen welke richting interessanter voor me was bij de keuze van mijn eerste job.
Ondertussen zit ik al 3 jaar bij IBS en werk ik mij op als werf-/projectleider.
Tijdens de stage bij IBS heb ik geleerd om mijn plan te trekken, maar ook om samen te werken met het toffe, jonge team dat steeds voor me klaar stond.

Quinten (Professionele Bachelor Bouw - LUCA School of Arts):

Tijdens mijn stage heb ik de kans gekregen om op verschillende projecten mee te draaien onder het toezicht van zeer gemotiveerde en bekwame werfleiders en projectleiders.
Dankzij de veelzijdigheid van IBS kan het zijn dat je stage loopt op een werf in een industriezone, waar je dan de impressionante opbouw van bijvoorbeeld een tankpark kan opvolgen.
Het kan evengoed zijn dat je een residentieel nieuwbouwproject, bijvoorbeeld een appartementsgebouw, mag opvolgen.
Al de verschillende projecten die ik heb mogen opvolgen tijdens mijn stage waren op hun manier heel interessant en hadden ook allemaal hun eigen moeilijkheden en uitdagingen.
De gemoedelijke sfeer binnen IBS zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Als je vragen hebt over bepaalde zaken in verband met je stage of je project hoef je slechts een mail te sturen en iedereen zal je dadelijk en met veel plezier verder helpen.
Ik heb tijdens mijn stage heel veel zaken bijgeleerd die meteen toepasbaar zijn in de praktijk. Dit maakte ook dat ik op een zeer boeiende manier mijn stage kon verdedigen op het einde van het academiejaar.
Ik heb van IBS de kans gekregen om bij hen te starten nadat ik mijn studies had afgerond. Momenteel ben ik werkzaam als assistent-werfleider op een werf in een industriezone. Het is een project waar we een tankpark bouwen van A tot Z.
Het brengt veel uitdagingen met zich mee maar ook nu nog geldt het dat wanneer je met een vraag zit iedereen binnen IBS klaar staat om te helpen.
Vanaf het moment dat je van start gaat bij IBS word je goed ondersteund en daarbij krijg je ook veel vrijheid om je project tot een goed einde te brengen.
Als je op zoek bent naar een stageplaats waar je op een korte termijn veel kan bijleren en waar je de kans krijgt om samen te werken met een team van competente mensen dan zou ik niet twijfelen om IBS te contacteren en ervoor te gaan!
Stages bij IBS
Stages bij IBS

Jouw stageplaats bij IBS ?

Contacteer ons!