Toewijding is de sleutel tot succes

Inzet, enthousiasme en vakmanschap van gemotiveerde medewerkers zijn sterke troeven van IBS

Stages bij IBS

IBS biedt ook graag jong talent de kans om een eerste werkervaring op te doen.

In samenwerking met de onderwijsinstellingen zetten we hun theoretische kennis om in praktijk.

Enkele getuigenissen:

Sam (Master Bouwkunde KU Leuven):

Het leuke aan stage is het feit dat je eindelijk kan ervaren hoe je werkleven er kan uitzien.
Het was voor mij een ware openbaring om na die jaren op school, nu in het echte leven te staan.
Bij IBS had ik een perfecte eerste ontmoeting met de “echte werkwereld”.
Ik heb zowel op de werf gestaan als bij de calculatie/administratie. Toegegeven: ik vond de twee weken op de werf leuker dan op het bureau. Toch heb ik geen spijt dat ik beide heb gedaan. Zo ontdekte ik meteen welke richting interessanter voor me was bij de keuze van mijn eerste job.
Ondertussen zit ik al 3 jaar bij IBS en werk ik mij op als werf-/projectleider.
Tijdens de stage bij IBS heb ik geleerd om mijn plan te trekken, maar ook om samen te werken met het toffe, jonge team dat steeds voor me klaar stond.

Quinten (Professionele Bachelor Bouw - LUCA School of Arts):

Tijdens mijn stage heb ik de kans gekregen om op verschillende projecten mee te draaien onder het toezicht van zeer gemotiveerde en bekwame werfleiders en projectleiders.
Dankzij de veelzijdigheid van IBS kan het zijn dat je stage loopt op een werf in een industriezone, waar je dan de impressionante opbouw van bijvoorbeeld een tankpark kan opvolgen.
Het kan evengoed zijn dat je een residentieel nieuwbouwproject, bijvoorbeeld een appartementsgebouw, mag opvolgen.
Al de verschillende projecten die ik heb mogen opvolgen tijdens mijn stage waren op hun manier heel interessant en hadden ook allemaal hun eigen moeilijkheden en uitdagingen.
De gemoedelijke sfeer binnen IBS zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Als je vragen hebt over bepaalde zaken in verband met je stage of je project hoef je slechts een mail te sturen en iedereen zal je dadelijk en met veel plezier verder helpen.
Ik heb tijdens mijn stage heel veel zaken bijgeleerd die meteen toepasbaar zijn in de praktijk. Dit maakte ook dat ik op een zeer boeiende manier mijn stage kon verdedigen op het einde van het academiejaar.
Ik heb van IBS de kans gekregen om bij hen te starten nadat ik mijn studies had afgerond. Momenteel ben ik werkzaam als assistent-werfleider op een werf in een industriezone. Het is een project waar we een tankpark bouwen van A tot Z.
Het brengt veel uitdagingen met zich mee maar ook nu nog geldt het dat wanneer je met een vraag zit iedereen binnen IBS klaar staat om te helpen.
Vanaf het moment dat je van start gaat bij IBS word je goed ondersteund en daarbij krijg je ook veel vrijheid om je project tot een goed einde te brengen.
Als je op zoek bent naar een stageplaats waar je op een korte termijn veel kan bijleren en waar je de kans krijgt om samen te werken met een team van competente mensen dan zou ik niet twijfelen om IBS te contacteren en ervoor te gaan!

Jouw stageplaats bij IBS ?

Contacteer ons!