Project: EuroChem - Antwerpen

Technisch Huis

Onder de tekst uit het persbericht van de klant vindt u enkele foto's van deze knappe realisatie, zowel wat architectuur als uitvoering betreft.

Antwerpen, 6 december 2019 – Samen met Filip Dejongh, managing director van EuroChem Antwerpen, legde Annick De Ridder, Antwerps schepen voor de haven, vandaag de eerste steen van een nieuw Technisch Huis op de site van EuroChem aan de Scheldelaan. Het nieuwe gebouw, met werkplaats en kantoorruimtes, zorgt ervoor dat alle technische diensten van het bedrijf op één plek worden samengebracht. Tegelijkertijd worden alle bestaande werkprocessen tegen het licht gehouden en worden nieuwe methodes geïntroduceerd waar nodig. Het gaat dus over veel meer dan staal en beton alleen.

Het Technisch Huis wordt 4.693m2 groot. De bouw ervan zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen en de investering werd begroot op 6,1 miljoen euro. De afwerking is voorzien eind februari 2021, zodat de eerste medewerkers vanaf het eerste kwartaal 2021 hun intrek kunnen nemen op de nieuwe werkplek.

De functionele eisen waaraan het gebouw dient te voldoen, werden door de architecten vertaald naar een ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar ook een indrukwekkende identiteit en uitstraling heeft. Door de unieke vormgeving van het gebouw – met 1500 m2groenaanleg, 34 m2dakterras bij de eetruimte, een groendak van 850 m2– en de ligging aan het kanaaldok en de Scheldelaan, zal het Technisch Huis ook buiten de omheining van de site niet onopgemerkt blijven. Managing director Filip Dejongh: “De investering in het nieuwe Technisch Huis is niet alleen een opsteker voor de huidige werknemers, maar zal ook bijdragen aan de uitstraling van EuroChem naar mogelijke nieuwe werknemers. In de huidige ‘war for talent’ willen we onze medewerkers zowel inhoudelijk, maar ook op vlak van arbeidsomstandigheden een inspirerende en motiverende omkadering bieden.”

Havenschepen Annick De Ridder beaamt dit: “Vandaag is het aantrekken van technische talenten in de haven meer dan ooit belangrijk. Met de talrijke investeringen in de (petro)chemische cluster is er immers veel nood aan goed opgeleide technische profielen. Deze investering van EuroChem in een nieuw Technisch Huis, is ook een investering in de verankering van services in de Haven van Antwerpen. Op die manier kunnen we verder inzetten op duurzame groei.”

Over EuroChem Group AG

EuroChem is een toonaangevende wereldwijde producent van stikstof-, fosfaat- en kalimeststoffen. De groep is verticaal geïntegreerd met activiteiten op het gebied van mijnbouw, kunstmeststoffenproductie, logistiek en distributie. De groep, met hoofdkantoor in Zug, Zwitserland, beschikt over productiefaciliteiten in Europa, Azië en het GOS, met meer dan 26.000 werknemers. In Antwerpen telt EuroChem iets meer dan 400 werknemers.

Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen
Project: EuroChem - Antwerpen