0Basf 0bayer 0fluxys 0Lanxess 0Oiltanking 0Pfizer 0Praxair 0Sea-Invest 0total 3m alcatel alcon aleris alken-maes arcelormittal Ashland atlas-copco atpc axalta az-monica base beneo boost bosteels bp caldic cargill cementnatie cepsa chevron cofely-fabricom colgate-palmolive deme dosschemills electrabel esso euroports evonik fabricom forevermark geldof genzyme grontmij havenbedrijf heineken henkel hessenatie inalco indaver ineos infrabel isvag itc-rubis jacobs kaneka kdg kellogs kuleuven lbc mccain monsanto nike nyrstar oleon prayon primagaz procter-and-gamble proximus puratos q8 rode-kruis ruetgers shanks sibelco sita stolthaven styrolution taminco technip tessenderlo tractebel umicore van-gansenwinkel veolia versele-laga vls-group volvo vopak yusen
Veiligheid is cruciaal
IBS maakt van veiligheid een absolute prioriteit. In de eerste plaats om ongevallen te voorkomen. Maar zeker ook omdat een proactief preventiebeleid op de werf de kwaliteit van ons werk aantoonbaar ten goede komt.

Strikt volgens de normen van het VCA-P certificaat zorgen wij in nauw overleg met de veiligheidsdiensten van de opdrachtgever voor een probleemloze voortgang van het bouwtraject.

Resultaat: risicobeheersing en meer waardering voor het opgeleverde project.
Tools
SOS
Toolbox
LMRA
IBS moedigt zijn werknemers aan om ‘Stop’ te durven zeggen tegen Onveilige Situaties. Om de werken veilig uit te kunnen voeren, moeten onmiddellijk maatregelen getroffen worden.
Dat begint met het melden van onveilige situaties en/of verbeterpunten.
Per kwartaal zet IBS een veiligheidsthema in de kijker zoals Orde en netheid, Werken op hoogte, Persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen, Materieel, ...

Maandelijks verdeelt IBS toolboxen die het actuele thema behandelen.
Daarnaast stelt IBS extra toolboxen op voor specifieke risico’s, zoals gebruik stofmaskers in productiezone, aandachtspunten betonstort, hijsen van lasten, gebruik van poederblustoestel, ...
Een LMRA is een dagelijkse, korte risicobeoordeling voor de aanvang der werken.
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan op elk moment de situatie veranderen (weersomstandigheden, werkzaamheden andere aannemer, …). Daarom overloopt de ploeg die de werken effectief uitvoert nogmaals alle mogelijk risico’s adhv een checklist.
VIC en VERA
Veiligheid
Is
Cruciaal
Vriendelijk
Eerlijk
Respectvol
Alert
Met cartoons en praktische tips ondersteunen ze ons veiligheidsbeleid. Ze dragen bij tot een positieve attitude en helpen mee arbeidsongevallen te voorkomen. De statistieken bewijzen hun nut.


Ons proactieve kwaliteits- en veiligheidsbeleid werpt vruchten af. De frequentie- en ernstgraad van IBS liggen ver onder het gemiddelde van de sector.
Ernstgraad arbeidsongevallen 2004-2014
Updates vindt u terug in onze veiligheidsrapporten.
Aandachtspunten
Milieuzorg
Arbeidsveiligheid
Kwaliteitsnormen
Al onze medewerkers krijgen extra vorming om veiligheidsrisico’s te voorkomen.

Speciaal opgeleide preventieverantwoordelijken waken over de naleving van de richtlijnen en coördineren de samenwerking met alle aangewezen specialisten.
IBS maakt een erezaak van interne kwaliteitszorg.

Normen, procedures en instructies maken deel uit van ons kwaliteitshandboek. Toch leggen we de lat steeds hoger. Al was het maar om het vertrouwen van onze opdrachtgevers telkens opnieuw te bevestigen.
Ieder bouwproject heeft een grote impact op de leefomgeving.

Zowel tijdens de realisatie als daarna. IBS is zich daarvan bewust. Meer orde op de werf, minder overlast voor omwonenden en maximale duurzaamheid van het uitgevoerde werk krijgen dan ook permanente aandacht.
Periodiek rapport veiligheid
Op regelmatige basis publiceert IBS een veiligheidsrapport dat voor iedereen toegankelijk is.
Zo kan ook u zich verzekeren van onze aandacht voor veiligheid.

> raadpleeg hier onze veiligheidsrapporten